EC: Hoogste boete ooit, 1 miljard euro voor kartel liften en roltrappen

Geen verboden onderlinge prijsafspraken!

 

Liftenmakers krijgen Europese recordboete

 

De Europese commissie heeft de hoogste boetes ooit voor een kartel opgelegd aan de Nederlands concerns van OTIS, KONE, Schindler en ThyssenKrupp voor hun deelname aan een kartel inzake de installatie en het onderhoud van liften en roltrappen in de Benelux. Zij maakten zich schuldig aan het knoeien met offertes en de onderlinge verdeling van projecten.

Neelie Kroes, lid van de Commissie voor Concurrentie verklaart: "Het is schandalig dat de bouw- en onderhoudskosten van gebouwen, inclusief ziekenhuizen, door deze kartels kunstmatig zijn verhoogd. De schade die deze kartels hebben veroorzaakt zal nog zeker 20 tot 50 jaar doorwerken in de branche omdat het kartel niet alleen betrekking had op de levering maar ook op het daaropvolgende onderhoud van de liften en roltrappen. Daarom moet deze boete de ondernemingen net zo lang heugen."  Bron: ANP − 21/02/07

 

Zoals u in bovenstaand artikel kunt lezen heeft u jarenlang teveel betaalt voor de nieuwbouw en het onderhoud van uw liftinstallatie.

Anno nu hebben genoemde concerns het afschermen van hun besturing en software (en daarmee het opdrijven van prijzen van reservedelen en reparatiekosten) tot kunst verheven. Bij het opzeggen van een onderhoudscontract worden vaak essentiële controle- en instelfuncties van de lift onklaar gemaakt waardoor deze voor onafhankelijke servicebedrijven niet meer toegankelijk zijn.

 

De gebouweigenaar blijft hiermee "voor het leven" aan de oorspronkelijke leverancier verbonden en betaalt hiervoor altijd de rekening in de vorm van torenhoge servicekosten, met name bij reparaties en vervanging van onderdelen.

 

Liftonderhoud is een onafhankelijke partner die zich richt op lange termijnrelaties waarbij eerlijkheid en vertrouwen voorop staan.

 

  • Vrij toegankelijke materialen

  • Geen afgeschermde of gecodeerde modules
  • Geen jarenlange wurgcontracten
  • Opzegmogelijkheid per dag

Wij streven samen met u naar zo laag mogelijke exploitatiekosten van uw lift.

 

Meer weten?

 

Bel ons op: 085-301 9968 of vul nu ons contactformulier in. Wij nemen direct contact met u op.

 

 

NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP

Liftonderhoud

Wiekenweg 50a
3815 KL Amersfoort
Telefoon: 085 301 9968
info@liftonderhoud.nl

Social media

© Liftonderhoud Nederland 2012

test7